Knolseldersoep met pastinaak

Een feestelijk soepje, boordevol groenten… Het past volledig in de tijd van het jaar.
Hierin zitten heel wat groenten verwerkt. Qua gezonde voedingsstoffen kan dit gerechtje dus echt wel tellen!
Mijn groentebouillon maak ik altijd zelf met zelfgemaakt bouillonpoederknolseldersoep.

Wat heb je nodig?
– 1 grote knolselder
– 2 pastinaken
– 1 prei
– 1 dikke ui
– 3 teentjes knoflook
– 3 aardappelen
– 2 l groentebouillon
– olijfolie
– peper en zout

 

Hoe maak je het?
Snipper de ui en de knoflook fijn. Stoof aan in wat olijfolie. Was de andere groenten grondig en snijd ze fijn. Stoof ze mee aan. Giet de groentebouillon over de groenten. Zorg ervoor dat deze goed onder staan. Laat gedurende een half uurtje sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout. Mix de soep.

Laat het smaken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s