Sprei met chevrons (2)

Handwerk als hobby… dat betekent uiteraard urenlang veel handwerkplezier. Het betekent ook veel toffe handwerkjes, veel spreien in mijn geval. 🙂
Resultaat is ook wel dat er heel wat handwerkrestjes zijn. Kleine restanten waarmee je moeilijk nog iets kan maken, tenzij je ze verwerkt in een groter geheel.
Deze sprei is het resultaat van zo’n flinke doos overschotten wol.
Ik haakte al eens een sprei volgens dit motief. Maar het blijft een leuk patroon.

421112_443342975720322_1142965129_n

Wat heb je nodig?
– allerlei kleuren restanten van wol
– een bijpassende haaknaald

Hoe maak je het?
Zet een veelvoud steken van 14 + 1 (+3 steken om te keren) op.
Toer 1: Maak 1 stokje in de vierde losse vanaf de naald *1stokje in elke van de 5 volgende lossen, 3 stokjes samen haken over de volgende 3 lossen, 1 stokje in elk van de 5 volgende lossen, ( 1stokje, 1 losse en 1 stokje) in de volgende losse*, herhalen wat tussen de sterretjes staat, eindigen met 2 stokjes in de laatste losse. Keren.
Toer 2: 3 lossen, 1 stokje in de voorste lus van het eerste stokje, *1 stokje in de voorste lus van van elk van de 5 volgende stokjes, 3 stokjes samen haken over de 3 volgende stokjes, , ( 1stokje, 1 losse en 1 stokje) in de volgende opening*, herhalen wat tussen de sterretjes staat, eindigen met 2 stokjes in de laatste losse. Keren.
Deze toeren telkens herhalen.
Veel haakplezier!

Advertenties

3 comments

 1. Heel mooi die sprei, veel bewondering voor mensen die aan zo een groot stuk beginnen en het af krijgen ! en hoe groot zijn die restjes dan ? Als ik restjes zou gebruiken zou ik eindigen met heel andere kleuren dan dat ik begonnen ben. Ik kan niet inschatten hoever ik geraak met een kleur :-s
  Maar ik ga je patroon ook es proberen, misschien op een kussen, om te beginnen 😉

  Liked by 1 persoon

   • 400gr heb ik nog nooit gehad van 1 soort wol 😌. Mijn grote wolverzameling bestaat uit veel enkele bollen en is in jouw theorie dan al een restjesverzameling op zich 😂. Vandaar dat ik niet begreep hoe je van restjes een hele sprei maakt 😊.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s