Zoetzure saus

Pepers en paprika’s in oevervloed in de serre.
Dus probeerde ik nog eens een receptje uit dat ik lang geleden eens te pakken kreeg. Zoetzure saus… heel lekker voor bij wokgerechten  of bij loempia’s. Zeker als die saus helemaal zelfgemaakt is en de groenten uit je eigen tuin komen.

Chilisaus

 

Wat heb je nodig?
– 5 cayennepepers in stukjes
– 500 g rode paprika in blokjes gesneden
– 1 1/2 koffielepel geraspte verse gember
– 2 teentjes knoflook in stukjes
– 1,5 cl citroensap
– 25 cl water
– 25 cl witte wijnazijn
– 1/2 koffielepel zout
– 700 g witte suiker

Doe alle ingrediënten, behalve de suiker in een kookpot. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
Laat alles gedurende 10 minuten doorkoken tot de paprika goed zacht is.
Mix alles fijn met de staafmixer.
Voeg nu de suiker toe en laat alles inkoken tot de gewenste dikte.
Doe de saus zo heet mogelijk in steriele potjes. Je hoeft dit niet te wecken, maar ik doe het wel, zodat de saus zeker heel lang goed blijft. Weck gedurende 30 minuten op 100°C.

Tip!
Wil je de saus minder pikant? Verwijder dan de pitjes uit de pepers.

 

2 reacties

  1. Marleen , ik wil net dit recept uit proberen maar klopt dat 250 cl ? Want das wel heel erg veel he, ik reken altijd in ml ….daarmee mijn vraag , dank u

    Like

Plaats een reactie