Gezonde pizza

bloemkoolpizza1Gezonde pizza?
Jawel, het kan! En nog lekker ook!

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
– 1 bloemkool
– 2 eieren
– 35g geraspte kaas
– kruiden: oregano, peper en zout

Garnituur:
– 7 eetlepels tomatensaus
– 35g geraspte kaas
– 3 sneetjes ontvette gekookte ham
– 8 kerstomaatjes
– rucola

Hoe maak je het?
Maak de bloemkool proper en verdeel in roosjes. Mix ze fijn. Kook de bloemkool gedurende 3 minuten in gezouten water. Laat de bloemkool uitlekken en afkoelen.
Als de bloemkool afgekoeld is, pers je ze uit in een propere theedoek tot alle vocht ruit is.
Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de uitgeperste bloemkool met de los geklopte eieren en de geraspte kaas. Kruid naar smaak met peper , zout en oregano. Bedek een taartvorm met bakpapier en verspreid het mengsel er gelijkmatig over. Druk goed aan. Bak de bodem gedurende ongeveer 30 minuten in de oven.

Daarna begint het garneren: verdeel eerst de tomatensaus over de pizza. Belg met de in stukjes gesneden ham, de gehalveerde kerstomaatjes en geraspte kaas. Zet de pizza nog gedurende een achttal minuten in de oven op 180°C.

Werk af met rucola.

Laat het smaken!    bloemkoolpizza2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s