Aardappelen wecken

Ook niet altijd zin om een uitgebreide maaltijd in elkaar te flansen?
Dan zijn deze aardappeltjes altijd handig om in huis te hebben!
Ze zitten al gaar in de pot. Gewoon het vocht weg gieten, goed naspoelen, droog deppen en de pan in. In een mum van tijd heb je lekkere gebakken aardappeltjes, zonder al te veel werk. Als dat nu niet gemakkelijk is!

Wat heb je nodig?
– kleine aardappelen
– steriele weckpotten

Hoe maak je het?
Was de geschilde aardappelen goed. Snijd ze in schijfjes van ongeveer een halve cm dik. Spoel goed na tot alle zetmeel weg is. Doe ze rauw in de weckpot. Vul de pot verder met water tot 2cm onder de rand. Zelf voeg ik geen zout toe. Sluit de weckpotten.
Weck de potten gedurende 120 minuten op 100°C.
Laat de potten goed afkoelen en verwijder daarna de klemmen om te controleren of de potten goed gesloten zijn.
Je kan dit ook doen met kleinere aardappeltjes die je niet in schijfjes snijdt.
Deze aardappelen zijn lekker om op te bakken. Op deze manier heb je supersnel gebakken aardappeltjes.

aardappelen wecken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s