Soep van wortel en pastinaak

Soep? Met dit weer?
Jawel! Hier is er altijd soep, winter en zomer.
Altijd lekker en bovendien worden er op die manier heel veel groenten verwerkt en gegeten. We moeten aan 300g per dag geraken, hé! En ik vind dat helemaal niet erg.
Op speciaal verzoek van de rest van het gezin, worden er hier al eens balletjes aan de soep toegevoegd, maar daarmee doe je uiteraard je eigen zin.

wortelpastinaaksoep

Wat heb je nodig?
– 2 dikke uien
– 2 teentjes knoflook
– 600g wortelen
– 4 pastinaken
– 3liter bouillon
– peterselie
– balletjes (indien gewenst)

Hoe maak je het?
Snijd de uien en de knoflook in grove stukken en stoof ze aan in wat vetstof.
Was en schil de wortelen en de pastinaken en snijd in grove stukken. Overgiet met de bouillon en laat de soep gedurende een 20-tal minuutjes koken of tot de groenten gaar zijn. Mix de soep. Voeg indien gewenst, de balletjes toe en laat nog even doorkoken. Dien op met wat gesnipperde peterselie.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s