ham-preirolletjes met bloemkoolkaassaus

prei met bloemkoolkaassausEen gezonde gratinschotel? Daar ben ik altijd voor te vinden.
De saus die ik hiervoor gebruik is geen gewone witte bechamelsaus, maar eentje op basis van bloemkool. Cool toch? Op die manier gaan er flink wat extra groenten naar binnen, zonder dat ze het hier altijd door hebben.

Wat heb je nodig?
– 4 dikke stronken preiwit
– 1 bloemkool
– 4 sneden gekookte ham
– 1 scheut rijstmelk
– 250g gemalen kaas
– eens scheutje olijfolie
– nootmuskaat
– peper en zout

Hoe maak je het?
Snijd de bloemkool in grote roosjes. Spoel ze goed met water. Stoom ze gaar (ongeveer 20 minuten). Reinig het preiwit en stoom ze gaar. Verwarm de oven voor op 180°C.
Mix de bloemkool in de blender met een beetje olijfolie en een scheutje rijstmelk. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Voeg nog de helft van de kaas toe en meng goed.
Rol elk preiwit in een snede gekookte ham en leg in ovenschaal. Overgiet met de bloemkoolkaassaus en strooi de rest over de saus. Zet de ovenschotel ongeveer  gedurende een kwartiertje in de voorverwarmde oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s