Homemade Tonijnsalade (broodbeleg)

Heb jij ook wel eens te veel eieren in huis?
Zeker als je eigen kippen hebt, kan dat wel eens voorvallen.
Ik verwerk die eitjes wel eens in zelfgemaakte salades voor op de boterham.
Deze tonijnsalade is lekker en bovendien heel snel zelf gemaakt. Net als de vleessalade die ik ook zelf maak.
Heel lekker op de boterham!

Wat heb je nodig?tonijnsalade
– 3 hardgekookte eieren
– 1 blikje tonijn in eigen nat
– 1 eetlepel kleine zoetzure ajuintjes
– 1 eetlepel kleine zoetzure augurkjes
– 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
– 3 eetlepels mayonaise
– peper en zout

Hoe maak je het?
Plet de hardgekookte eieren met een vork fijn. Doe het vocht van de tonijn weg en snijd de tonijn in fijne stukjes. Halveer de zoetzure ajuintjes. Hak de augurkjes fijn. Hak de peterselie fijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Mayonaise kan je uiteraard naar eigen smaak toevoegen. Kruid naar smaak met peper en zout.
In een goed afgesloten potje kan je deze salade gedurende enkele dagen in de koelkast bewaren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s