groentenwok (vegetarisch)

Een gezonde maaltijd… daar ben ik altijd voor te vinden. Heel lekker ook. Bovendien ideaal om meer groenten te eten dan normaal. Ook een heel gemakkelijke maaltijd om vooraf klaar te maken. Gewoon even opwarmen en je hebt eten. Ik verwerk hier vaak restanten van groenten in. Je kent dat wel? Je doet inkopen en koopt allerlei groenten aan om lekkere gmaaltijden te maken, maar vaak heb je van elke soort maar een kleine hoeveelheid nodig. Daar ligt de rest dan in je koelkast te liggen. Awel… ideaal voor de wok.
Zelf gebruik ik hiervoor meestal groenten uit eigen tuin. Meestal is in de tuin niet alles tegelijk klaar om te oogsten. Gelukkig maar! In het voorjaar zijn het vaak kleine beetjes per soort. Tijdens een wandelingetje door de tuin oogst ik wat al klaar is en dat gaat de wok in. ’t kan dus van alles zijn en daardoor is een wokgerecht hier telkens lichtjes anders. Verrassing alom!

 

Wat heb je nodig?
– 1 prei
– enkele wortelen
– 1 paksoi
– 125g babymais
– 200g peultjes
– 250g taugé
– 2 koffielepels currypoeder
– 1 koffielepel geroosterd paprikapoeder
– sojasaus
– olijfolie

Hoe maak je het?
Was alle groenten en snijd ze in stukjes. Verhit de wok. Voeg olijfolie toe. Doe de kruiden in de wok en laat die even meebakken. Wok eerst de hardere groenten. Die hebben wat meer tijd nodig om te garen. In dit geval zijn dat de worteltjes. Voeg daar na de andere groenten toe en roerbak tot alles gaar is.
Schep een flinke portie op je bord. Lekker met quinoa, bulgur, rijst of mie.

Smakelijk!

 

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s