Pompoensoep met paprika

Soepkesweer…
Dus voor de afwisseling nog eens een ander receptje.
En aangezien de tuin vol pompoenen ligt en er nog heel wat tomaten in de serre hangen, wordt dit een soepke, volledig van eigen bpompoenpaprikasoep1aodem.

Wat heb je nodig?
– 1 kg pompoen
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 20g vetstof
– peper en zout
– 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes
– 2 l kippenbouillon
– 2 eetlepels gehakte peterselie

Hoe maak je het?
Schil en ontpit de pompoen. Snijd de pompoen in stukken. Pel de ui en snijd grof. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadjes. Snijd de paprika in blokjes. Stoof de ui glazig in de vetstof. Voeg de paprika, pompoen en kruiden toe. Leng aan met de bouillon. Kook gaar in 30 tot 40 minuten. Verwijder de takjes tijm en laurier. Pureer de soep en werk af met de peterselie. Eventueel kan je nog room toevoegen.

Wil je deze soep wecken?
Ook dat kan.. Zo kan je ze lekker lang bewaren en heb je altijd iets lekkers in huis. Doe de soep in steriele weckpotten of potten met draaideksel en weck ze gedurende 120 minuten op 100°C.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s