Paardenbloemsiroop

Nog net voor het gazon onlangs gemaaid zou worden, plukte ik nog snel alle paardenbloempjes eruit. ik had ergens gelezen dat deze heilzaam zouden zijn voor van alles en nog wat: de paardenbloem heeft o.a. een ontgiftende werking, is goed voor lever en gal, werkt mild laxerend, zit vol met vitaminen en helpt tegen chronische pijnklachten, reuma, artritis en oog- en huidaandoeningen… Bovendien zou dit ook erg lekker zijn. Twee vliegen in een klap dus. Ik zou ook mezelf niet zijn, moest ik dat eens niet proberen. Wat is het ergste dat er dan zou kunnen gebeuren? Dat het niet lekker zou zijn?
Om deze siroop te maken heb je bovendien niet veel nodig.

Wat heb je nodig?
– 6 handenvol paardenbloemen (enkel de bloemknopjes)paardenbloemsiroop1
– sap van een halve citroen
– 1 liter water
– 1 kg rietsuiker (het kan ook met witte suiker)
– een zeefdoek

Hoe maak je het?
Haal de steeltjes van de paardenbloemen en spoel ze goed af.
Doe de paardenbloemen in het water en breng aan de kook, samen met de suiker.
Roer tot de suiker goed is opgelost.
Laat dit mengsel 24 uur trekken en giet de siroop dan door een zeefdoek.
Breng de siroop opnieuw aan de kook met het sap van een halve citroen.Giet de siroop zo heet mogelijk in gesteriliseerde potjes of flesjes en sluit onmiddellijk af. Laat afkoelen.
Voeg een scheut van deze siroop toe aan koud water en je hebt een frisse, gezonde en lekkere limonade.

Eén reactie

Plaats een reactie