Gevulde courgette

Binnenkort zijn er in de moestuin courgettes met hopen. Tuurlijk, want hoe sneller en regelmatiger je oogst, des te meer vruchten worden er weer aangemaakt. Heel plezant, want met courgettes kan je alle kanten op. Dit is alvast een lekker receptje. Eentje waar niet zoveel werk aan is.

FB_IMG_1495470191623

Wat heb je nodig?

– 4 à 5 courgettes
– 1 ui
– 2 teentjes look
– 1 à 2 wortelen
– 1 paprika
– 1 peper
– 1 bouillonblokje
– 300g gekruid gehakt
– 2 à 3 eetlepels paneermeel
– gemalen kaas

Hoe maak je het?

Kook de courgettes gedurende 5 à 10 minuten
af in gezouten water (beetgaar, zodat ze niet te slap zijn). Giet af en laat afkoelen.
Snijd de ui, de teentjes look, de wortelen, de paprika en de peper (zonder pitjes) fijn en stoof aan in olijfolie. Brokkel er tijdens het stoven een bouillonblokje over.
Snijd de courgettes middendoor en hol ze uit. Snijd het vruchtvlees dat uit de courgettes komt in blokjes en voeg het bij het gestoofde groentemengsel.
Bak het gehakt rul en voeg het ook bij het groentemengsel. Als het groentemengsel nog te vochtig is, voeg je wat paneermeel toe.
Verdeel  het mengsel over de uitgeholde courgettes en plaats ze in een ovenschaal. Overstooi met gemalen kaas.
Zet het gerecht nog even in de oven tot de kaas gesmolten is eneen mooie bruine kleur heeft.
Dien eventueel op met rijst en tomatensaus, pasta, brood of aardappelen.

Veel kookplezier!gevulde courgettes1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s