Rode kool

rode koolHoeveel recepten van rode kool er hier al de revue gepasseerd zijn weet ik niet. Feit is er hier niemand echt wild is van het eindresultaat. Een receptje dat wel aanslaat is er eentje dat de grootmoeder van mijn echtgenoot maakte. Zij kreeg het van haar moeder, die het op haar beurt van haar moeder kreeg. Mijn schoonmoeder maakt altijd volgens dit recept rode kool en intussen doe ik het ook zo. Het is dus een receptje dat binnen de familie al heel wat generaties mee gaat.
Hoe komt het dan dat de rode kool die op deze manier klaar gemaakt wordt dan wel in de smaak valt? Ik denk dat het ligt aan het feit dat de rode kool eerst gekookt wordt. Op die manier is ze lichter verteerbaar. Bovendien maak ik de appelmoes die eraan toegevoegd wordt ook zelf.

Wat heb je nodig?
– 1 rode kool
– 2 dikke uien
– boter
– 2 grote potten appelmoes
– witte suiker
– azijn
– peper
– enkele blaadjes laurier
– kruidnoot
Hoe maak je het?
Snijd de rode kool fijn en was ze grondig. Kook de rode kool af. Giet het kookvocht weg. Snipper de uien fijn en stoof ze aan in wat boter. Doe er de rode kool bij. Giet er een scheut azijn bij en kruid met de blaadjes laurier, peper en nootmuskaat. Doe er nu de appelmoes bij en laat pruttelen. Voeg naar smaak suiker toe.

Rode kool wecken?
Dat kan! Weck de potten in een weckketel van 90°C gedurende 30 minuten. Op deze manier kan je de rode kool heel lang bewaren.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s