Restjesquiche

Regelmatig hebben we wel eens restjes eten over. En aangezien er hier zo weinig mogelijk wordt weggegooid, moet ik daar natuurlijk wel wat mee. Maar wat kan je er dan mee maken? Dit receptje is ideaal om je restjes te verwerken.

Wat heb je nodig?restjesquiche1
In dit geval (want eigenlijk kan je hier vanalles in verwerken):
– een vel bladerdeeg
– een restje gekookte aardappelen
– gestoofde prinsessenboontjes
– restjes vlees: in dit geval een kipfilet en een worst
– 4 eieren
– 4 dl room
– 100g gemalen kaas

Hoe maak je het?
Bekleed een ronde ovenschaal met bakpapier en leg daarin het vel bladerdeeg. Bedek het
bladerdeeg ook met een vel bakpapier. Doe hierop gedroogde erwten, bonen of bakparels (Zelf gebruik ik hiervoor gedroogde erwten die ik hiervoor telkens opnieuw gebruik.), zodat het deeg tijdens het bakken niet naar boven komt. Bak het bladerdeeg gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat het bladerdeeg daarna afkoelen. Intussen verdeel je al je restjes in kleinere stukjes. Verdeel de restjes in het afgekoelde bladerdeeg. Klop de 4 eieren los met peper en zout. Voeg de room toe en meng goed. Overgiet de quiche hiermee. Bestrooi nog met de gemalen kaas. Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Laat het smaken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s