Aardbeienbavarois

Tijdens de zomermaanden oogsten wij flink wat kilo’s aardbeien. Daarmee doen we hier van alles. Een deel eten we natuurlijk vers op, van een deel maak ik confituur en siroop en van nog een ander deel maakte ik dit jaar likeur. De rest wordt ingevrozen. Met die ingevrozen aardbeien ging ik nu aan de slag. Ik heb ze verwerkt tot een lekkere aardbeienbavarois. Een flinke portie daarvan eten we nu, de rest gaat de diepvries in. Zo hebben we altijd een lekker dessertje in huis.

Wat heb je nodig?
– 10g gelatineblaadjes
– 500g aardbeien (enkele aardbeien apart houden als garnituur)
– sap van 1 limoen
– 125g suiker
– 5dl slagroom

Hoe maak je het?
Week de gelatine in koud water.
Plet of pureer de schoongemaakte aardbeien en meng er de suiker en het limoensap onder.
Los de gelatine op in een heel klein beetje water en voeg bij de aardbeien. Klop de slagroom stijf. Meng de slagroom met de aardbeienmoes. Giet alles in een ingevette vorm en laat opstijven in de koelkast. Ontvorm de bavarois en versier met de apart gehouden aardbeien.

Ik heb er geen problemen mee dat mijn receptjes gebruikt worden voor persoonlijk gebruik. Als u er gebruik van wenst te maken voor commerciële doeleinden, kan u mij op voorhand contacteren om al dan niet mijn toestemming daarvoor te bekomen.20150621_161933

Bewaren

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s