Appel-frambozensap

Elk jaar hebben we een nogal grote oogst van de appelbomen in onze tuin. Daarom ga ik telkens opnieuw ook op zoek naar receptjes om die oogst te verwerken. Natuurlijk maak ik altijd appelmoes, maar ik probeerde ook al appelgelei en ik maak ook appelsap. Omdat ik dit weekend bij Plukhof een paar kilo frambozen plukte, ging ik eens een beetje experimenteren. Ik maakte een combinatie van appelsap en frambozensap. Omdat ik hiervan geen recept kon vinden, ben ik zelf maar aan de slag gegaan en heb ik zelf uitgedokterd hoe de verhoudingen van het fruit (voor mij dan) het best liggen. Omdat ik het gezond wil houden, heb ik geen suiker toegevoegd. Maar niks belet je natuurlijk om dat wel te doen.
Het resultaat is een lekker fris appel-frambozensapje.
appel-frambozensapa

Wat heb je nodig?
– 5kg appels
– 500g frambozen
– een elektrische weckketel
– steriele weckflessen of flessen met een draaideksel

Hoe maak je het?
Vul de weckketel met 6 liter water. Zet de ketel op ‘Dauerbetrieb’ en ‘entsaften’. Verwarm de ketel op deze manier een half uurtje voor. Intussen ga je aan de slag met het fruit.
Was de appels. Controleer of de frambozen goed proper zijn. Snijd de appels in vieren. Het is niet nodig om de appels te schillen en ze te ontdoen van klokhuis en steeltje. Qua werk valt dat dus mee.
Doe het fruit in het vergiet van de ontsapper. Als het water voorverwarmd is, zet je de ontsapper op de weckketel met het deksel erop. Laat de weckketel nu gedurende anderhalf uur zijn werk doen.
Na anderhalf uur laat je het sap langs het slangetje van de ontsapper in steriele flessen lopen, die je onmiddellijk afsluit. Omdat het sap heel heet in de flessen gaat, hoef je deze niet te wecken.
Laat het smaken!

Ik heb er geen problemen mee dat mijn receptjes gebruikt worden voor persoonlijk gebruik. Als u er gebruik van wenst te maken voor commerciële doeleinden, kan u mij op voorhand contacteren om al dan niet mijn toestemming daarvoor te bekomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s