Prinsessenboontjes wecken

We weten wat te doen op de laatste vakantiedag! Boontjes, boontjes, boontjes!
Jawel, ook de prinsessenboontjes gaan hier de weckpot in. Kei gemakkelijk om in huis te hebben. En aangezien we er veel geplukt hebben in de tuin, gaan we er maar ineens mee aan de slag.

Wat heb je nodig?
– prinsessenboontjes
– steriele weckpotten en elastieken
– water
– eventueel zout
– een scheut azijn

Hoe maak je het?
Was de boontjes grondig. Verwijder het uiteinde waarmee het boontje aan de plant vast zat. Het ander uiteinde laat ik er altijd aan. Blancheer de boontjes gedurende 3 minuten en spoel ze onder koud water om het kookproces te stoppen. Vul de weckpotten met boontjes. Overgiet ze met water (tot 1,5cm onder de rand van de pot). Je kan eventueel wat zout toevoegen. Zelf doe ik dat niet. Sluit de potten en weck ze gedurende 120 minuten op 100°C. Denk eraan wat azijn toe te voegen aan het water in de weckketel. Dit helpt kalkaanslag op de buitenkant van je potten te voorkomen.

bonen1

Kijk toch eens hoe schoon!

Hoe gebruik je het?
Stoof een gesnipperde ui en een teentje look aan in wat boter. Voeg de boontjes toe en verwarm ze nog gedurende 15 minuten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s