Appeltjes wecken

 

 

 

appeltjes1

Appeltjes wecken? Awel ja! Zelfs dat kan!
Ik maak natuurlijk ook appelsap, appelmoes en appelgelei, maar zelfs dan zijn er nog appels over van de oogst in onze tuin. Dus weck ik ook nog appels, want dat bewaart toch wel heel goed. ‘Wat doe je daar dan achteraf mee?’, zal je je afvragen. Awel, die ik gebruik ik om appeltaart te maken of ik klets ze ’s morgens bij in mijn havermout. Superlekker en bovendien supergezond. ‘An apple a day keeps the doctor away’. Zo was dat toch?

Wat heb je nodig?
– 3kg appels
– 1l water
– 700g suiker
– sap van 2 citroenen

Hoe maak je het?
Begin met het maken van de suikersiroop, want die moet volledig terug afkoelen. Verwarm daarvoor het water met de suiker en los de suiker op. Laat de suikersiroop volledig afkoelen.
Ondertussen was en schil je de appels.Snijd ze in 8 partjes. Overgiet ze met het sap van de citroenen. Dit zorgt ervoor dat de appeltjes minder snel verkleuren.
Blancheer de appelpartjes gedurende 2 minuten. Dompel ze daarna zo snel mogelijk onder in koud water, zodat ze direct afkoelen.
Verdeel de afgekoelde appeltjes in steriele weckpotten en overgiet ze met de koude suikersiroop. Zorg ervoor dat je 1cm onder de rand van de pot blijft. Houd de randen van de pot goed proper en droog.Sluit de potten en weck ze gedurende 30 minuten op 90°C.
Poepsimpel, toch?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s