Pruimenclafoutis

Voilà! De laatste pruimen uit de tuin zijn verwerkt!
We aten er natuurlijk heel wat gewoon op, er zitten er in de weck, er staan er op likeur, maar ik maakte er ook al pruimenconfituur van.
En de laatsten zitten nu in mijne pruimenclafoutis. Efkes ter afwisseling… Daarbij zijn er ineens ook weer een paar eitjes weggewerkt, want onze madammekes op den hof doen flink hun best om ons bezig te houden. Maar daarover later meer.

Wat heb je nodig?pruimenclafoutis1
– 75g suiker
– 125g bloem
– 2,5dl melk
– 3 eieren
– snuifje zout
– 400g pruimen

Hoe maak je het?
Was de pruimen. Ontpit ze en snijd ze in middendoor.
Klop de eieren en de suiker op. Spatel er voorzichtig de bloem door. Voeg de melk en een snuifje zout bij het mengsel en roer goed.
Vet een bakvorm in en boter en bebloem hem.
Leg de halve pruimen op de bodem van de bakvorm. Giet het deegmengsel erover.
Bak de clafoutis gedurende 40à45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
Laat de clafoutis na het bakken 10 minuutjes afkoelen in de vorm. Daarna haal je de clafoutis uit de bakvorm.Snijd de taart in partjes en bestrooi eventueel met wat bloemsuiker.
Geniet ervan!

Ik heb er geen problemen mee dat mijn receptjes gebruikt worden voor persoonlijk gebruik. Als u er gebruik van wenst te maken voor commerciële doeleinden, kan u mij op voorhand contacteren om al dan niet mijn toestemming daarvoor te bekomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s