knoflook drogen

Een heel geurige aangelegenheid is het, knoflook drogen. Zelf vind ik dat niet zo erg, maar de huisgenoten zijn absoluut geen fan. Vandaar dat mijn droogoven in de garage staat, maar je zou hem hiervoor ook buiten kunnen zetten als het weer eens een beetje mee zit. Kwestie van de buren effe mee te laten genieten. Nietwaar?

Wat heb je nodig?
– genoeg knoflook om je oven mee te vullen. Mijn oven heeft het voordeel dat ik hem kan onderverdelen in twee compartimenten als ik een minder grote hoeveelheid moet drogen. Voordeel is dat hij dan natuurlijk ook wat minder energie verbruikt.
– glazen potten, liefst donker glas

Hoe maak je het?
Pel de knoflook en snijd de uiteinde ervan af. Snij de knoflook in de lengte middendoor of snijd dikkere tenen in schijfjes.Leg de schijfjes op de roosters van de droogoven en zet de temperatuur op 57°C. Droog deze schijfjes tot ze knapperig aanvoelen. Dat zal zo ongeveer tussen de 8 en de 12 uur duren.
Als de gedroogde schijfjes afgekoeld zijn, mix ik ze tot poeder. Ik bewaar ze meestal in een donkere glazen pot.

Waarvoor gebruik ik dit knoflookpoeder?
Als ik prinsessenboontjes klaar maak, voeg ik altijd een koffielepel toe. Ik maak er ook lookmayonaise mee? Eigenlijk kan je het gebruiken bij alle bereidingen waar je anders ook knoflook bij zou gebruiken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s