Preisoep

In de diepvries zit nogal wat prei. En aangezien de diepvries dringend leeg moet om plaats te hebben voor de nieuwe oogst, draaien we de prei in een soepke.
Ik weet het! het is nu niet echt soepweer. ‘k Heb daar natuurlijk een oplossing voor. We gaan die preisoep wecken, zodat ze heel lang bewaart. Zo heb ik altijd soep in huis voor tijdens de momenten dat het te druk is om lang aan het kookvuur te staan.

Wat heb je nodig?
– 2 grote uien
– 4 preien
– 2,5 l bouillon of water met bouillonblokjes

Hoe maak je het?
Was de groenten. Snijd de ui fijn. Snijd de prei in ringen. Ik gebruik ook altijd het groen van de prei. Deze zit namelijk vol gezonde stoffen. Fruit de uien aan in wat boter tot ze glazig zijn. Doe er dan de preiringen bij. Laat dit enkele minuutjes stoven. Giet er nu de bouillon over. Laat de soep gedurende een half uurtje zachtjes koken. Mix de soep.

Preisoep wecken?
Doe de soep in weckglazen. Vul deze slechts tot een tweetal centimeter onder de rand.
Weck de soep gedurende 30 minuten op 90°C.

Geniet van je soepke!preisoep1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s