Slasoep met kruidenkaas

Eens een experimentje!
Slasoep wecken.
Ik vond hier niet direct een receptje van. Dus ga ik zelf maar aan de slag en probeer maar wat. We zien wel waar we uitkomen.
Moet wel. Als je sla zaait, kan je die ongeveer gelijktijdig oogsten. En je moet daar dan toch wat mee. Want altijd sla eten… Sorry, hoor. Ik eet dat graag. Maar alle dagen?
Dus wecken we slasoep!

Wat heb je nodig?
– 2 grote uien
– 2 kroppen sla
– 2,5 l bouillon of water met bouillonblokjes
– een blokje kruidenkaas

Hoe maak je het?
Was de groenten. Snijd de ui fijn. Snijd de sla in grove stukken. Fruit de uien aan in wat boter tot ze glazig zijn.  Giet er nu de bouillon over. Breng dit aan de kook. Nu mag de sla er bij. Laat deze nog kort mee koken. Voeg het blokje kruidenkaas toe.Mix de soep.
Als je de soep wil wecken, voeg je de kruidenkaas pas toe op het moment dat je de soep gaat eten.

Slasoep wecken?
Doe de soep in weckglazen. Vul deze slechts tot een tweetal centimeter onder de rand.
Weck de soep gedurende 30 minuten op 90°C.
Mijn potten lijken alvast goed dicht geweckt.

Ben zelf benieuwd hoe de smaak zal zijn!

slasoep1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s