homemade citroenlimonade

Een lekkere verfrissende limonade kan er altijd wel in, zeker? Zeker nu het zo warm is. Eindelijk! Oef, dan toch nog!
Deze citroenlimonade maak je in no time zelf. Bovendien kan je van deze siroop een hele voorraad ineens maken, zodat je later op het jaar nog kan nagenieten.
Zelf maak ik deze citroensiroop op het moment dat ik ook limoncello maak. Want daarvoor heb je alleen de schil van de citroen maar nodig. Maar wat doe je dan met die geschilde citroenen. Ah, persen en er citroensiroop van maken natuurlijk!

Wat heb je nodig?citroensiroop1
– 250g kristalsuiker
– 350ml citroensap (sap van ongeveer 8 citroenen)

Hoe maak je het?
Pers de citroenen. Als je deze even laat weken in warm water krijg je er meer sap uit.
Zet het citroensap samen met de suiker in een kookpot op een laag vuurtje en los de suiker al roerend op. Laat de siroop afkoelen en bewaar in steriele flesjes. Deze siroop kan je een maand bewaren in de koelkast. Zelf weck ik de flessen nadien nog gedurende 30 minuten op 90°C. Zo kan je ze een jaar bewaren buiten de koelkast.

Hoe gebruik je de siroop?
Giet een bodempje siroop in een glas en lang aan met koud water.

Variant:
Citroen gember limonade: rasp een stuk gember ter grootte van je duim. Doe dit bij de suiker en het citroensap terwijl je het opwarmt. Laat de gember in de siroop trekken terwijl hij afkoelt en zo lang tot je de juiste smaak krijgt. Zeef de siroop en bewaar in gesteriliseerde flessen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s