rabarber drogen

Jawel… we drogen weer maar eens voeding, zodat we een flinke voorraad hebben.
Ik weet het, ik heb hier een winkeltje van mijn eigen. Kei gemakkelijk is dat. ’s Morgens trek ik naar de kelder om eens te koekeloeren wat er allemaal in voorraad is en wat ik eens zal klaar maken.En rabarber maakt ook deel uit van de voorraad.
Als leidraad voor het drogen van voeding, gebruik ik het boek ‘Voedsel drogen’ van Claudia Kuyken. Dat boek behoort tot mijn standaardcollectie van kookboeken.

Wat heb je nodig?
– rabarber
– glazen potten om de gedroogde rabarber in te bewaren

Hoe maak je het?
Was de rabarber en verwijder de schil. Snij de stengels in partjes van ongeveer 1cm dik.
Blancheer de stukjes rabarber gedurende 1 minuut en koel ze direct af.
Leg de stukjes rabarber nu uit elkaar in de lades van de voedseldroger. Stel de droogoven in op 60°C en laat de rabarber drogen gedurende ongeveer 8 à 12 uur. Na het drogen voelt de rabarber hard aan.

Hoe gebruik je het?
Laat de hoeveelheid rabarber die je nodig hebt, wellen in water en kook deze gaar. Nadien kan je de rabarber gebruiken om confituur of moes te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s