Aardbeienlikeur

Omdat we toch wel weer heel wat aardbeien hebben in de tuin, ben ik nog eens op zoek gegaan naar een nieuw receptje om weer een deel van de oogst te verwerken tot iets lekkers. Bij mijn zoektocht kwam ik op de blog van weckenonline uit bij dit receptje van aardbeienlikeur. Nadat ik zelf al rode en witte porto, limencello, limencellocrème en rabarberlimencello maakte, moet dit zeker en vast ook lukken.
Intussen staat de aardbeienlikeur al anderhalve week te trekken. Ik kijk er al naar uit om van dit mooi rood gekleurde goedje te proeven. Kan niet anders dan dat het lekker is! Toch?

Als je op de link hierboven klikt, kom je bij het receptje uit, maar ik wil het hier gemakkelijkheidshalve nog wel eens bij zetten.

Wat heb je nodig?
– 1kg aardbeien
– 1 vanillestokjeaardbeienlikeur1
– 475g suiker
– 1300 ml inmaakbrandewijn

Hoe maak je het?
Was de aardbeien en ontdoe ze van de kroontjes. Snijd ze doormidden of de grotere in vier.Doe de aardbeien, de vanillestok, de suiker en de inmaakbrandewijn in een grote pot. Sluit de pot goed af. Schud alle dagen even met de pot, zodat de suiker zich goed kan vermengen met de rest.Dit houd je 5 weken vol. Jaja, je moet wat geduld oefenen!
Na 5 weken zeef je de likeur met behulp van een neteldoek. Gooi de aardbeien niet weg. Deze schijnen nog lekker te zijn bij een ijsje (Al moet ik dat nog wel zelf ondervinden, maar we vertrouwen er wel op!).
De likeur giet je over in gesteriliseerde flesjes. Laat deze nog ongeveer 3,5 maanden rusten.
Als je tijdig begint, kan je tijdens de nazomer heerlijk in het zonnetje nog genieten (als het weer wat mee zit tenminste) van een lekker glaasje aardbeienlikeur!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s