Frambozensiroop

Vandaag maakte ik een toppertje! Dit is nu eens een siroopje waarvan ik echt gelukkig word!
Frambozensiroop.
Weer een siroopje om een lekkere zomerse limonade te maken.
Ik gebruikte daarvoor frambozen die ik plukte in een pluktuin. Want zoveel frambozen kopen in een warenhuis is een ontzettend dure aangelegenheid. Bovendien zijn de deze heel wat smaakvoller, zoals alles wat biologisch en in eigen tuinen geteeld wordt. Je moet ze natuurlijk wel zelf plukken, maar dat vind ik nu net pure ontspanning. Binnenkort trek ik samen met mijn zus gegarandeerd weer op pad om te plukken. Maar ’t is nu nog net een ietsiepietsie te vroeg voor de nieuwe oogst. Hoewel… het zit eraan te komen.
Gelukkig had ik nog heel wat frambozen in de diepvries zitten. Zo geraakt die uiteindelijk ook leeg om nadien weer nieuwe oogst te kunnen inslaan.frambozensiroop1

Wat heb je nodig?
– 1kg frambozen (vers of uit de diepvries)
– 330g suiker (ik gebruik zelf altijd rietsuiker)
– sap van 1 biologische citroen

Hoe maak je het?
Doe de frambozen in een ruime kookpot en warm ze op.
Niet laten koken!
Pureer de frambozen en doe ze door een zeef om alle pitjes zeker te verwijderen. Giet het frambozensap terug in een kookpot.Voeg de suiker en het sap van een citroen toe. Zet de kookpot terug op het vuur en breng al roerend aan de kook tot de suiker volledig opgelost is. Giet het sap zo heet mogelijk in steriele flessen. Normaal trekken de beugelflessen automatisch vacuüm, maar ik heb daar al eens wat fratsen mee aan de hand gehad. Sindsdien weck ik al mijn siropen gedurende 30 minuten op 90°C. Zo blijven ze oneindig lang goed. Maar reken er maar op dat het zo lang niet duurt vooraleer ze leeg zijn.

Hoe gebruik je de siroop?
Giet een bodempje in een glas en vul aan met fris bronwater of bruiswater.
Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen!

Ik heb er geen problemen mee dat mijn receptjes gebruikt worden voor persoonlijk gebruik. Als u er gebruik van wenst te maken voor commerciële doeleinden, kan u mij op voorhand contacteren om al dan niet mijn toestemming daarvoor te bekomen.

Advertenties

4 comments

  1. In plaats van beugelflessen, gebruik ik flessen met draaidop. Die sluiten prima af. Ik heb nog nooit problemen gehad. Je hoeft dan niet te wecken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s