Blauwe bessen drogen

De 30 – dagen – challenge van Femma, die loopt hier al een tijdje. En uiteraard doe ik mee!
‘Wat hebben die blauwe bessen daarmee te maken?’, zal je je afvragen. Awel, dat zal ik je eens rap uitleggen!
Ik ben weer beginnen zaaien en planten in de moestuin. En binnenkort staan er dus weer een heleboel lekkere groenten in de tuin. Het voorbije jaar hebben we praktisch het hele jaar door van de oogst van vorig jaar kunnen eten. Zelden moesten we iets van groenten bij kopen. ‘Zelfvoorzienend leven’ noemen ze dat met een schoon woord. Awel, en daarmee heeft het dus alles te maken. Er zit nog wel wat in de diepvries van vorige oogst. En hetgeen ik daarvan nog kan drogen, gaat nu stilaan nog de droogoven in. En vandaag is het de beurt aan de blauwe bessen die ik nog had. Die heb ik helaas (nog) niet zelf in de tuin, maar daar komt ooit zeker nog verandering in. Momenteel ga ik die in het seizoen plukken in een zelfpluktuin. Jawel, vers, recht van de struik. Kei lekker.
En nu zitten die blauwe bessen dus in de oven. Gedurende 24 uur op 57°C. Achteraf kan ik die gebruiken bij mijn zelfgemaakte granola of in een smoothie (maar waren die nu weer wel zo gezond?). In ieder geval, die blauwe bessen geraken allemaal op. En de diepvries geraakt stilaan leeg.
Waarom moet dat nu precies? Awel na een jaartje draaien, heeft zich aan de binnenkant van de diepvries een ijslaagje gevormd. En als we dat laagje daar laten zitten, gaat de diepvries meer energie verbruiken en dat willen we niet.
En op die manier komen er geen groenten en fruit van vorig jaar tussen de nieuwe oogst terecht.blauwe bessen1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s