5 tips om je kleerkast op te ruimen

Je kleerkast opruimen… ’t Is toch wel een hele bedoening.
Toen ik enkele jaren geleden een tweejarige opleiding voor kleur- en stijlconsulente (ofte styliste, ’t is maar hoe je het wil noemen) volgde, kregen we al direct een aantal tips om je kleerkast op orde te brengen. Hier zijn er daar enkele van:

 1. Soort per soort
  Da’s simpel, hé! Alle rokken bij elkaar, alle broeken bij elkaar, alle kleedjes bij elkaar, alle t-shirts bij elkaar,… Maar dan wel alles in één kamer. Niet wat kleding hier in een kast en in een andere kamer nog wat in een andere kast. Of winter en zomerkleding telkens wisselen. Nee, alles gewoon in een en dezelfde kamer in een kast.Op deze manier ligt alles netjes bijeen en zou je niet meer moeten zoeken.
 2. Vouw zoveel mogelijk op
  Alles ophangen gaat niet. Sommige mensen denken dat je kleding minder kreukt als ze hangt. Maar dat is flink verkeerd gedacht. Geen probleem als er genoeg ruimte is, maar meestal hangt alles heel dicht op elkaar en daardoor kreukt je kleding. Bovendien… je kleding moet kunnen ademen.
 3. Sorteer op kleur
  Als je alle kledingstukken eerst per soort hebt gelegd, sorteer je ze per kleur. Hier kan je natuurlijk ook een onderverdeling maken tussen winterkleding en zomerkleding. Winterkleding komt dan onderaan te liggen, want die is meestal zwaarder. De zomerkleding, die lichter is, komt bovenaan te liggen. Doordat je kleding per kleur ligt, zie je onmiddellijk wat je in huis hebt.
 4. Op tijd kleding weg doen
  Kleding die te klein of te groot is, mag weg. Meestal wordt die nooit meer gedragen. Tegen de tijd dat je er terug in past, is ze al lang weer uit de mode.
  Kleding die versleten is, houden we uiteraard ook niet bij.
 5. Kleerhangers draaien
  Om te zien welke kleding je draagt, kregen we volgende tip. Hang al je kleerhangers achterstevoren in je kleerkast. Wanneer je na het wassen een gedragen kledingstuk terug in de kast hangt, draai je de kleerhanger terug. Op deze manier merk je al heel vlug welke kleding je nog effectief draagt. Kleding waarvan je merkt dat je de kleerhanger na een aantal maanden niet gedraaid hebt, draag je niet. Deze kan dus weg.

Deze tips zijn niet moeilijk toe te passen. Toch zorgen ze voor een beter overzicht in je kleerkast.
Alvast heel veel succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s