24 uur offline

24 uur volledig offline… dat wil zeggen: geen computer, laptop of tablet, geen telefoon.

Ik moet zeggen… op een gewone werkdag zou dit niet zo gemakkelijk zijn. We werken op school met een digitaal bord en communicatie gebeurt voor een deel via Smartschool. Toch kan ik ook in de klas wel verder als er geen internet is, want ik heb altijd een back-up op usb. Toch was het wel praktisch dat het nu vakantie was.

Hoe gaat dat gewoonlijk tijdens de vakantie? Ik ben dan met allerlei dingen bezig in mijn huishouden en geregeld check ik tussenin de berichtjes en meldingen op Facebook of mails. Nooit lang, altijd maar heel kort, maar alles bij elkaar zal dat toch wel wat tijd in beslag nemen. Toch wordt mijn werk daarbij altijd onderbroken en heb ik ’s avonds wel eens het gevoel weinig uitgespookt te hebben. Hoewel… ik ben wel altijd ergens mee bezig. Stilzitten is er bij mij niet rap bij.

Gisterenmorgen begon ik eraan. 24 uur offline.
Ik moet zeggen… in het begin deed dat wel raar. Toch moet ik zeggen dat het over het algemeen een verademing was. Ik had meer tijd. Ja werkelijk, ik had meer tijd. Doordat ik me nu volledig kon concentreren op hetgeen waarmee ik bezig was, was dat werkje ook sneller klaar. Bergen werk heb ik precies verzet: twee machines was weggewerkt (gewassen , gestreken en op zijn plaats gelegd), een stapel naai – tijdschriften opgeruimd, de afwas, gekookt, een aantal kleine werkjes in huis,… Al rond een uur of drie in de namiddag was ik klaar met alles wat gedaan moest worden. Ik weet het wel… in huis is er altijd werk, maar er was nu eens echt tijd voor ontspanning.  Daarvan maakten we dankbaar gebruik. Tijd om nog even een handwerk vast te nemen. Ja ja, al in de namiddag!Marleen1

Ook voor een lekker etentje buitenshuis met de echtgenoot was er ruimte. Iets wat we anders eigenlijk maar echt op zaterdag of zondag zouden doen. En dan nog niet echt met de regelmaat van de klok.
We hebben daar flink van genoten.

Omdat er ook ’s avonds geen computer aan te  pas kwam, was er tijd voor een boek. Aan echt ontspannen lezen kom ik anders niet zo vaak toe. Dat ligt natuurlijk niet aan de computer, maar vooral ook aan het feit dat ik altijd wel met iets bezig ben. Dus lezen deze keer. En welk boek past er beter in deze Femma maakt schoon periode dan ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo?

24 uur offline? Voor mij helemaal voor herhaling vatbaar. Dit ga ik vaker doen. Hoewel het bij de start onwennig leek, heb ik hier toch wel van genoten.

Heb ik nu iets gemist? Nee hoor! Absoluut niet. Ik heb helemaal niet het gevoel iets gemist te hebben. Integendeel. Ik had zelfs meer tijd. Meer tijd om de dingen te doen die ik graag doe!

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s