Granny square tas

Omdat ik in de loop der jaren heel wat handwerkjes maakte, heb ik ook wel eens restjes over. Die heb ik allemaal verzameld. Restjes katoen… ‘Wat kan je daar nog mee doen?’, zal je zeggen. Awel, nog veel! Ik maakte deze granny square tas van allemaal restjes katoen. Enkel voor de afwerking heb ik wat katoen bij gekocht, omdat ik die toch wel in dezelfde kleur wilde. Je maakt die tas natuurlijk zo groot als je zelf wil. Daarvoor haak je alle granny squares aan elkaar. De bekleding aan de binnenkant heb ik op maat gemaakt in een stofje dat ik nog had liggen. Tussen de twee lagen in zit een laag stevig vilt, zodat de tas rechtop blijft staan. Nog leuke handvatten eraan zetten en je hebt een leuke tas.

Zo maak je de granny squares:

1e toer: Haak 5 lossen en sluit de ronde met een halve vaste.

2e toer: haak 3 lossen (om te keren = 1 steek), en vervolgens 2 stokjes in de ring. Haak dan 3 lossen, *3 stokjes, 3 lossen*. 737695_444809078907045_1721878239_oaHerhaal tussen * nog 2 keer. Sluit met een halve vaste

3e toer: Haak 3 lossen (om te keren) en vervolgens 2 stokjes in de grote open hoek van de vorige toer. Haak dan 3 lossen en 3 stokjes in dezelfde hoek. Haak 3 lossen en haak in de volgende hoek weer 3 stokjes, 3 lossen en 3 stokjes. Herhalen tot je in alle hoeken gehaakt hebt. Sluit met een halve vaste .

4e toer: Haak 3 lossen en 2 stokjes in het grote gat van de vorige toer. Haak 3 lossen en vul de hoek weer met 3 stokjes, 3 lossen en 3 stokjes. Vervolgens weer 3 lossen, 3 stokjes in het midden, 3 lossen en weer verder tot de hele ronde af is. Eindig weer met een halve vaste.

5e toer: Haak 3 lossen en 2 stokjes in het grote gat van de vorige toer. Haak 3 lossen en vul de hoek weer met 3 stokjes, 3 lossen en 3 stokjes. Vervolgens weer 3 lossen, 3 stokjes in ve volgende opening en nog eens 3 lossen en 3 stokjes in de volgende opening, 3 lossen en weer een hoek. Zo verder tot de hele ronde af is. Eindig weer met een halve vaste.

Veel haakplezier!

 

Ik heb er geen problemen mee dat mijn patronen en werkbeschrijvingen gebruikt worden voor persoonlijk gebruik. Als u er gebruik van wenst te maken voor commerciële doeleinden, kan u mij op voorhand contacteren om al dan niet mijn toestemming daarvoor te bekomen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s