Stoofvlees op Vlaamse Wijze

Een druilerige regendag met veel wind, zoals vandaag… dat vraagt om een lekker potje stoofvlees. En omdat het stoofvlees nu toch wel net in de aanbieding stond, maken we er ineens een hele pot van. Ik kocht net 4 kg stoofvlees en daarmee ben ik aan de slag gegaan volgens het recept van Claudia en Gerrit van weckenonline. Het recept vind je hier.

Kei lekker is dit stoofvlees. Vroeger deed ik altijd een aantal dozen stoofvlees in de diepvries. Dat moest dan voor gebruik altijd nog wel ontdooien.
Tegenwoordig weck ik mijn stoofvlees. Daarvoor moet je de weckpotten in een inmaakketel gedurende 75 minuten wecken op 100 graden. Na het afkoelen van de potten zet ik ze op een donker en koel plekje in de kelder.

IMG_0905a
De potten zijn nu klaar voor gebruik. Enkel opwarmen en een tiental minuten goed laten doorkoken.
Heel handig om zo’n voorraad in huis te hebben. Bovendien valt stoofvlees hier altijd in de smaak.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s