Krans van wijnkurken

krans van kurken

Kurken te veel?
Dit doe ik daar onder andere mee!
Ah ja, want weggooien zou toch zonde zijn.
Dus maakte ik een jaar of twee geleden deze krans van kurken. Niet dat wij zoveel wijn drinken, hoor! Ja ja, geef het maar toe. Je dacht al dat wij een stelletje geniepige drinkers zijn. Als je dan weet dat ik eigenlijk zo goed als helemaal geen alcohol drink…
Nee hoor, een vriendin die vroeger een taverne had, verzamelde de kurken altijd voor mij, want in de klas gebruiken we die ook wel. In de klas kunnen we eigenlijk alles gebruiken. Alles wat na een tijdje niet uit zichzelf wegloopt toch…

Maar deze maakte ik voor mezelf. Ter decoratie van ons stulpje.

Ook maken?

Wat heb je nodig?
– een krant (om op te werken)
– kurken
– een strokrans in een formaat naar wens
– een lijmpistool
– een mooi lint om de krans op te hangen- eventueel andere versieringen, maar zelf hou ik het liever sober. Kwestie van smaak natuurlijk!

Hoe maak je het?
Awel, dat is nu eens poepmakkie, sè!Verwarm het lijmpistool voor. Ondertussen kan je de krant al klaarleggen om op te werken. Zorg ervoor dat de krans mooi plat op de tafel ligt. Lijm dan de kurken gewoon vast op je krans van stro.  Je begint best aan de onderste randen (vlak tegen de tafel) en werkt dan naar boven toe, zodat er zo weinig mogelijk stro zichtbaar blijft. Nog een mooi lint eraan om je krans op te hangen en klaar is kees.
Zeg nu zelf… veel werk is dat toch niet?

Ik heb er geen problemen mee dat mijn patronen, werkbeschrijvingen en recepten gebruikt worden voor persoonlijk gebruik. Als u er gebruik van wenst te maken voor commerciële doeleinden, kan u mij op voorhand contacteren om al dan niet mijn toestemming daarvoor te bekomen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s