Hasseltse speculaas

Al eens zelf speculaas gemaakt? En lust je ook graag Hasseltse speculaas?
Dan moet je deze zeker proberen!
In dit receptje wordt gewone bloem gebruikt. Zelf gebruik ik altijd speltbloem. Ook heel lekker. Je zal het wel merken!

Wat heb ik nodig?Hasseltse speculaas 1
– 750g bloem (gewone)
– 450g bruine suiker
– 200g ongezouten boter
– 30g amandelpoeder
– 10g natriumbicarbonaat
– 15g kaneel
– 1 eetlepel honing
– 1 ei
– 1dl melk
– snuifje zout
Hoe maak ik het?
Meng boter en suiker met de mixer.
Voeg melk, zout, ei en honing toe en blijf kloppen.
Voeg bloem, amandelpoeder, kaneel en natriumbicarbonaat toe en blijf kloppen.
Laat het deeg een nacht rusten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verdeel het beslag in 32 porties. Maak er bolletjes van en vlak ze af.
Bak ongeveer 15 minuten.

Laat het smaken!

Ik heb er geen problemen mee dat mijn patronen, werkbeschrijvingen en recepten gebruikt worden voor persoonlijk gebruik. Als u er gebruik van wenst te maken voor commerciële doeleinden, kan u mij op voorhand contacteren om al dan niet mijn toestemming daarvoor te bekomen.

2 reacties

Plaats een reactie