Voorraad moestuinzaden

‘Tijd om eens te kijken welke zaden ik nog in voorraad heb voor de moestuin’, zo dacht ik onlangs. Tot ik alles bij elkaar verzameld had… geen extra zaden nodig dit jaar. Enkel plantgoed van aardappelen, uien, rode uien, sjalotten en look. Daar komen we goedkoop vanaf dit jaar!
Nu moet ik wel bekennen dat ik me vorig voorjaar eens heel flink liet gaan bij Vreeken in Dordrecht. Mijn schoonvader kocht vroeger de zaden voor de moestuin altijd bij Aveve Sinds hij bijna 2 jaar geleden overleed, houd ik me bezig met de moestuin en ik heb die gewoonte van hem overgenomen. Tot ik vorig jaar via via Vreeken in Dordrecht ontdekte. Helemaal de moeite! Hoeveel verschillende soorten zaden ze daar niet hebben! Niet te schatten. Van elke soort zijn er daar verschillende variëteiten te koop. Bovendien hebben ze daar heel veel oude en vergeten soorten in hun assortiment. Met voor mij het gekende resultaat tot gevolg… ik kocht een flinke voorraad zaden, die ik hier in mijn buurt niet direct kan vinden. ‘Moet je daarvoor nu helemaal naar Dordrecht rijden?’ zal je je afvragen. Nee, hoor! Dat hoeft helemaal niet. Je kan ook online bestellen. Bovendien maken wij van zo’n trip een daguitstapje. Het is best wel gezellig in Dordrecht. En als je daar dan toch bent…
Ik hoef dus dit jaar geen zaden te kopen. Ik kan aan de slag met de zaden die ik momenteel in voorraad heb. Meer dan genoeg om nog eens een heel jaar een gezin van 4 volwassen personen van lekkere gezonde groenten te voorzien.

zaden

Ze zitten al netjes samen in een doos, al die zakjes met zaden. Maar nu moet ik er nog wat orde in brengen. Hoe ik dat doe? Gewoonlijk sorteer ik de zaden per soort. Daarna worden ze nog eens chronologisch gerangschikt. De zaden die eerst gezaaid moeten worden, komen dus vooraan. Da’s toch wel handig om nadien direct aan de slag te kunnen.
En daarna? Awel, dan starten we met het echte werk… zaaien. Maar eerst nog eens nadenken over ons moestuinplan. Want ook daar is nog wel wat werk aan!

Advertenties

One comment

  1. Ik wou dit jaar ook naar Vreeken rijden, maar uiteindelijk dan toch maar ergens anders online besteld. Vreeken zou online een ramp zijn, mensen die pas na 6 maanden hun bestelling half aankrijgen enzo. Maar ja wie niet waagt…
    Ik ga volgend jaar toch maar eens een daguitstap naar Dordrecht doen denk ik op vrijdag, want dan is daar ook een grote stofmarkt.;)

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s