Homemade lasagne

In de oven staat een lekkere lasagne te bakken. Een heerlijk geurtje wordt verspreid over ons hele huis.
Ik maak mijn lasagne altijd zelf. Da’s helemaal niet moeilijk en kei lekker. Het duurt ook helemaal niet zo lang om hem te maken, want de saus heb ik altijd in weckpotten klaar staan. Het recept voor de saus vind je hier. Enkel nog de bechamelsaus maken en je kan eraan beginnen. Ik werk altijd met gedroogde lasagneblaadjes. Die kook ik niet voor, omdat ik de saus er warm bij doe. Ik maak de lasagne ook altijd een dag op voorhand, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.lasagne 1
Wat heb je nodig?
– gedroogde lasa gneblaadjes
– bolognaisesaus
– bechamelsaus
– gemalen kaas

Hoe maak je het?
Warm de bolognaisesaus op en maak de bechamelsaus. Goed kruiden met peper en zout.
Verspreid onderaan in een ovenschaal een laag bolognaisesaus. Bedek deze met lasagneblaadjes. Deze mogen elkaar niet overlappen. Doe hierop een laagje bechamelsaus tot alle blaadjes bedekt zijn. Daarop leg je een laag bolognaisesaus. Strooi er wat kaas op. Leg zo telkens een volgende laag tot alles op is. Eindig met een laag gemalen kaas. Warm de ovenschotel gedurende 20 minuutjes op in een voorverwarmde oven van 180°C.
Zelf zet ik de ovenschotel tot ’s anderendaags in de ijskast. Gedurende 30 minuutjes opwarmen in een voorverwarmde oven van 180°C en je hebt een heerlijke maaltijd.

Geniet ervan!

Ik heb er geen problemen mee dat mijn patronen en werkbeschrijvingen gebruikt worden voor persoonlijk gebruik. Als u er gebruik van wenst te maken voor commerciële doeleinden, kan u mij op voorhand contacteren om al dan niet mijn toestemming daarvoor te bekomen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s