Gehaakte sprei

sprei 1
Een echte fan van spreien… Ja, dat ben ik wel! Zeker deze periode van het jaar.
We hebben er dan ook wel een aantal in huis. De meeste zelfgemaakt. ’s Avonds hebben alle huisgenoten er wel eentje in gebruik. Dus doen ze hier ook wel flink dienst.

Ook op dit ogenblik werk ik weer volop aan een sprei. Een gehaakte deze keer. Eentje in golvend motief.
Ik gebruik hiervoor de wol Merino mix van Lana Grossa die ik vorige week kocht in mijn favoriete wolwinkeltje hier in de buurt.
Deze sprei is nog lang niet af. Ik geloof dat ik nu zo ongeveer een vierde van de lengte heb. ’t Wordt er eentje voor een eenpersoonsbed, dus zal ze toch wel 2 meter lang moeten worden. Nog een eindje te gaan dus. Maar intussen heb ik er toch al wel flink wat geniet van, want tijdens het haken ligt ze gewoon over mijn benen, zodat die lekker warm zijn. Met een tas thee erbij is dit helemaal top!

Hoe maak je het?
Zet een veelvoud steken van 14 + 3 steken (om te keren) op.
Toer 1: Maak 1 stokje in de vierde losse vanaf de naald *1stokje in elke van de 5 volgende lossen, 3 stokjes samen haken over de volgende 3 lossen, 1 stokje in elk van de 5 volgende lossen, ( 1stokje, 1 losse en 1 stokje) in de volgende losse*, herhalen wat tussen de sterretjes staat, eindigen met 2 stokjes in de laatste losse. Keren.
Toer 2: 3 lossen, 1 stokje in de voorste lus van het eerste stokje, *1 stokje in de voorste lus van van elk van de 5 volgende stokjes, 3 stokjes samen haken over de 3 volgende stokjes, , ( 1stokje, 1 losse en 1 stokje) in de volgende opening*, herhalen wat tussen de sterretjes staat, eindigen met 2 stokjes in de laatste losse. Keren.
Deze toeren telkens herhalen.
Veel haakplezier!

Ik heb er geen problemen mee dat mijn patronen en werkbeschrijvingen gebruikt worden voor persoonlijk gebruik. Als u er gebruik van wenst te maken voor commerciële doeleinden, kan u mij op voorhand contacteren om al dan niet mijn toestemming daarvoor te bekomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s