All sfeer

’t Zit er weeral bijna op, 2015! De laatste dag van ’t jaar.
Traditioneel is dat de dag dat we nieuwjaarszangertjes aan de deur krijgen. Zij zingen hun schoonste nieuwjaarsliedje voor een centje, een wafel of een snoepje. Altijd blije gezichtjes, altijd gezellig.

De tijd ook dat bijna alle pakjes uitgedeeld zijn. De tijd van gezellig samenzijn en lekker eten.IMG_0809a

De tijd ook dat we onze kinderen traditiegetrouw weer fotograferen bij de kerstboom. Bij deze boom. Al voor de 25ste keer op rij is hij er met Kerstmis bij. De
versiering is weleens veranderd in de loop der jaren,
maar de boom zelf blijft trouw op post. Hier en daar
beginnen zijn takken wel eens door te hangen of heeft er eentje een krak gekregen…toch vind ik het zonde om hem nu al af te danken. Al moet ik bekennen dat er al een tweetal jaren een vervangexemplaar nog ingepakt in de doos staat te wachten om de dienst over te nemen.25 jaar op rij, da’s een jubileum zeker?

IMG_0809b

 

Sinds een aantal jaren zet ik dit  miniboompje    ook nog in de woonkamer op de buffetkast. Pas op! ’t Is echt wel mini, zo’n dertig centimeter hoog. Maar ’t brengt veel gezelligheid.

IMG_0806

En dit jaar kwam er nog eentje bij in de keuken. Een echte retroboom. De kerstballen erin zijn tweedehands. Ik kocht ze ooit op de kerstmarkt. Hoe oud ze zijn, weet ik niet precies, maar ze waren nog voltallig in de doos. Iemand moet er jaren lang zeer veel zorg voor gedragen hebben. Ook de lichtjes zijn al heel oud. Toch vind ik ook deze boom met al zijn kleurtjes wel wat hebben. En hij bracht veel sfeer in de keuken, want dat is toch de plek in huis waar ik de meeste tijd door breng.

Onder de bomen lagen natuurlijk pakjes. Dit jaar waren het zelfgemaakte pakjes. Ik heb er heel veel tijd in gestoken, dus hoop ik maar dat iedereen er blij mee was.

 

Zeg nu zelf… ‘all sfeer’ toch?
Ik hoop dat ook jullie genieten van fijne eindejaarsdagen en wens jullie het allerbeste voor 2016!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s