Quiche met courgette en zalm

Nu, begin oktober, groeien er nog altijd courgettes in onze tuin. Dus maken we daar nog maar eens iets lekkers mee.
Quiche is altijd lekker. Zeker nu het al wat kouder begint te worden, kan een lekker stukje quiche goed smaken.
Dit receptje is zo gemaakt, dus begin er al maar aan!
Dit leg je allemaal klaar:
– 1 rol bladerdeegIMG_0553
– 1 courgette
– 1 grote gekookte aardappel (afgekoeld)
– Een paar takjes verse dille
– 400 ml room (35%vet)
– 4 eieren
– versgemalen peper
– zout
Aan het werk dan maar!
Leg het bladerdeeg (met bakpapier en al) in de bakvorm en prik hier en daar in de bodem met een vork. Snijd de gewassen courgette in blokjes (de zaadlijsten mogen weg). Doe de courgetteblokjes in een kom, samen met de stukjes zalm, aardappel, dille, room, losgeklopte eieren, peper en zout en meng goed. Giet dit mengsel in de vorm en bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
Benieuwd hoe jullie dit vinden!

Ik heb er geen problemen mee dat mijn receptjes gebruikt worden voor persoonlijk gebruik. Als u er gebruik van wenst te maken voor commerciële doeleinden, kan u mij op voorhand contacteren om al dan niet mijn toestemming daarvoor te bekomen.

Advertenties

6 comments

  1. Krijg je op deze manier niet een quiche die te vochtig is (als je begrijpt wat ik bedoel) en waarvan het bladerdeeg niet helemaal doorbakken is? De laatste tijd laat ik het bladerdeeg eerst voorbakken (met bakparels erop) en dat geeft wat mij betreft een beter resultaat.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s